Skip to main content

Stuklopende relaties

Printvriendelijke versie

 

SAMENVATTING

 

WAAROM zoveel RELATIES  STUKLOPEN

 

      Begrijpen we onze noden?

 

      Spreken we doeltreffend over onze seksuele verlangens? Of zijn we alleen maar bezig met het tellen van het aantal beurten ... vergelijkingen makend met opgeklopte praatjes op internet?

 

      Kennen we onze persoonlijke obstakels, spreken we daar ooit over?

 

      Durven we onze eigen routine doorbreken, creatief zijn, veranderen?

 

      Hoe bepalen we succes in onze relatie?

 

 

 

EROTIEK in de RELATIE - BEVRIEND met je eigen VERLANGEN

 

In deze cursus gaan we dieper in op de vele mythes en misopvattingen over relaties. Bijvoorbeeld, seks is een prestatie, er moet een resultaat zijn, een orgasme, en dan, gedaan. Hoeveel tijd moeten we weer besteden aan het voorspel? Mannen willen altijd seks, vrouwen willen alleen maar praten. Seks is niets voor ouderen, niets voor mensen die iets voorgehad hebben.

 

In deze cursus plaatsen we relationele erotiek en intimiteit tegenover relationele seksualiteit. Intimiteit en erotiek gaan we ontdekken door terug te gaan, terug bevriend te worden met ons eigen verlangen.

 

Seksuele frustraties zijn pijnlijk. Je bereikt helemaal niets door jezelf alleen maar te wentelen in bedreigingen en machtsspelletjes naar elkaar toe.

 

Een vruchtbaar gesprek begint met verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, je eigen bijdrage.

 

Erotiek begint bij het niet meer onder druk zetten van de ander, die niet meer aan te vallen.

 

Anders over een relatie denken, anders over een relatie spreken, anders omgaan met ervaringen in een relatie brengt ons dieper bij onszelf. We beschikken over veel meer vindingrijkheid dan we vermoeden. Onze eigenste bevindingen, onze eigenste uitvindingen zijn de beste, en  laat ons die alle kansen geven.